een goede landing......................... - Reisverslag uit New Delhi, India van Marian en Henk Lamers - WaarBenJij.nu een goede landing......................... - Reisverslag uit New Delhi, India van Marian en Henk Lamers - WaarBenJij.nu

een goede landing.........................

Door: Marian

Blijf op de hoogte en volg Marian en Henk

20 December 2009 | India, New Delhi

maar zonder bagage zijn we midden in de nacht aangekomen in Chennai.
Het vertrek uit Nederland verliep niet helemaal vlekkeloos. Er zat blijkbaar teveel ijs op ons toestel en het "ontijsen" duurde zo lang dat de timelocks voor de start tot tweemaal toe overschreden werden, waardoor we uiteindelijk anderhalf uur in het toestel hebben zitten wachten. Dat had tot gevolg dat we net genoeg tijd hadden om in Frankfurt over te stappen. Voor onze trouwe tassen waarschijnlijk niet genoeg, want na lang wachten bleken onze tassen en die van 9 reisgenoten niet te zijn meegenomen.
Maar ja, het heeft wel wat om diep in de nacht naar tandenborstels en tandpasta te zoeken en zeker als het nog lukt ook!

Vanmorgen zijn we dus eerst maar gaan shoppen met onze vergoeding van Lufthansa. Twee t-shirts, twee blouses, een broek en een paar leren slippers voor 20 euro's dat is toch genieten. Vervolgens bij een "drogist" de nodige toiletartikelen, grote zoektocht naar ondergoed en tot slot een hilarisch bezoek aan de barbier! Een aparte start van een veelbelovende vakantie.
Na, maar ook tijdens, al die inkopen konden we al genieten van de chaos die India heet. Alhoewel het hier veel rustiger lijkt dan in het noorden. Het lijkt welvarender hier, maar we zitten wel in een klein vriendelijk stadje, Mamallapuram, twee uur buiten Chennai.

Na een heerlijke thali lunch zijn we dus op weg gegaan om al het schoons hier te bekijken. Het kostte wat zweetdruppels want het is het meer dan 30 gr. en heel vochtig. Het is droog, maar vorige week heeft hier drie dagen lang een cycloon geraasd, het water kun je nog overal zien staan. Maar dat kan ons niet meer gebeuren want er is ons verzekerd: na 15 december regent het niet meer!
We gaan op pad via de hoofdweg die af en toe een restant bedekking heeft (ik denk uit de koloniale tijd) richting tempels, zodra een riksja, bus of ander soort vervoermiddel passeert is het naar lucht happen en een tijdje wachten tot we elkaar weer zien door het stof. Er zijn veel prachtig uitgedoste huistempeltjes langs de weg en in de rotsen hier zijn enorme tempels uitgehouwen.

Er schijnt een feest te zijn of te komen en we zien veel Brahmanen hun rituelen in de kleine tempeltjes uitvoeren. Ze zijn wel practisch die Hindoes, ze weten als geen ander eeuwenoude tradities te combineren met de huidige tijd. Als midden in een ceremonie een mobieltje gaat wordt er niet onderbroken maar start een luid gesprek. Vanuit de hooggelegen tempels hebben we een prachtig uitzicht over de Golf van Bengalen.

We besluiten de dag met een heerlijk vegetarisch buffet. Voorlopig wagen we ons nog maar even niet aan het vlees, wie weet is Vishnu ons dan goed gezind!
Morgen op pad naar Pondicherry, tot schrijfs
Henk en Marian

• 20 December 2009 - 07:19

Chris En Irene:

Ach ze zeggen je moet alles 1 keer in je leven hebben meegemaakt. Wat balen zeg, als alle bagage er niet is. Je hoort het van anderen maar jou gebeurt het niet. Zoals gewoonlijk hebben jullie het als wereldreizigers weer opgelost. Ga lekker genieten van al dat moois en wees blij met de zweetdruppeltjes. Afgelopen nacht is hier weer een dik pak watten gevallen dus jullie zult begrijpen dar er van enige jaloezie wel sprake is. Wij gaan weer de kou in. Hartelijke groeten en heel veel plezier van het klusteam.

• 20 December 2009 - 11:47

Martijn:

M'n andere Mama en Papa keren na een paar dagen hun ondergoed altijd binnenstebuiten zodat je makkelijk een week kan doen met één onderbroek ... en zelfs langer als je ergens daar in Lallawumlalmum een potje Tipp-ex op de kop weet te tikken (ook erg efficiënt als tandpasta).

Is het trouwens geen interessant idee dat er nu een Schipholmedewerker in jullie oude tanga's een halve meter sneeuw aan het schoffelen is?

• 20 December 2009 - 14:08

Martien En Rieki:

Jullie zijn ""koud"" weg of hebben al weer het een en ander te melden. Lezen het weer met veel plezier. Geniet van de warmte: veel sneeuw hier. En voor alle anderen: Martijn is onze zoon, ook gedeeltelijk opgevoed door Henk en Marian, maar we denken er hard over om hem te onterven na het ""lekken"" van deze intieme informatie. Groeten!

• 20 December 2009 - 17:22

Harry:

Hoi Luitjes, ondanks geen kleding en scheermateriaal de positiever kant er van in blijven zien. Zoiets kun je verwachten in de verre landen maar niet in het moderne westen. Een kleine troost, Enige jaren geleden strande ik op Heathrow, Geduren de 3 weken had ik helemaal niets in Oeganda. Op de terugweg kreeg ik met veel moeite mijn spullen terug in Entebbe. we wensen jullie een veredere voorspoedige reis.

Harry en Lineke

• 21 December 2009 - 07:59

Dorothé:

Wat een belefenissen zo gelijk aan het begin van de reis. Gelukkig is het lekker weer en heb je niet veel kleding nodig.

Geniet er lekker van. En denk maar zo daar glibberen jullie door de warmte en hier glibberen we door de gladheid ;-)

• 21 December 2009 - 17:31

Anneke En Jan Vroege:

Ach, het is hier ook primitief. Er ligt 40 cm sneeuw in onze wijk. Met de auto kom je niet weg, met de fiets val je om, dus te voet naar de C1000 voor aardappels en brood.
    Groeten uit Woerden