En soms komen voorspellingen wel uit - Reisverslag uit Franz Josef, Nieuw Zeeland van Marian en Henk Lamers - WaarBenJij.nu En soms komen voorspellingen wel uit - Reisverslag uit Franz Josef, Nieuw Zeeland van Marian en Henk Lamers - WaarBenJij.nu

En soms komen voorspellingen wel uit

Blijf op de hoogte en volg Marian en Henk

21 Januari 2017 | Nieuw Zeeland, Franz Josef

Het is inderdaad stralend weer als we aan de reis beginnen naar Franz Josef Glacier. De Haastpass is open dus we kunnen. We stoppen even bij Lake Hawea en om dan door te rijden naar Mount Aspiring National Park. De tocht is weer prachtig en we stoppen vaak, eerst bij de Blue Pools waar we via een hangbrug bij een prachtig plekje komen. Van de morenen zijn leuke stapels gemaakt en zoals altijd is het water onwaarschijnlijk blauw. Dan komen de verschillende watervallen aan de beurt, de wandeling naar Roaring Billy Falls is prachtig. We lopen door een woud van enorme varens. Wat een overweldigende plantengroei.
Na een picknick kunnen we er weer tegen en rijden door tot het einde van het park bij het plaatsje Haast. Via een enorm lange brug met slechts een rijstrook (zoals bijna alle bruggen hier) rijden we over de enorme lagune van de rivier Haast het volgende natuurpark in: de Westcoast. Wat een schoonheid!

We stoppen voor een wandeling in Shipcreek, via de duinen komen we op het strand van de Tasmanzee. Het strand is bezaaid met aangespoelde bomen, waar ze vandaan komen is een raadsel maar schilderachtig is het wel.
Dan wordt het toch tijd om door te rijden. Via Fox Glacier komen we aan in Franz Josef, waar ik gelijk het verjaardagscadeau voor Henk regel. Als de weergoden ons weer goed gezind zijn, gaan we morgen in alle vroegte met een helikopter de gletsjer van Franz Josef op. Duimen dus…………..

• 21 Januari 2017 - 07:56

Gerrie En Kees :

Wij zijn inmiddels thuis en lezen een beetje jaloers jullie verhalen. Hopelijk gaat het goedkomen met het weer voor de helicopter vlucht. Is weer eens wat anders dan een bbq breakfast party op het strand in Rockingham met je verjaardag. Geniet ervan. Henk van harte gefeliciteerd. Enjoy!

• 21 Januari 2017 - 07:57

Gerrie En Kees:

Wij volgen jullie reis via de theedoek van Diana ik ik van haar voor mijn verjaardag kreeg. Super duidelijk waar jullie nu zitten. Grappig

• 21 Januari 2017 - 09:36

Martien En Rieki:

Hallo vakantie- en feestvierders, De felicitaties inmiddels overgebracht. Ben benieuwd naar de helikoptervluchtdoop van Henk.
    Lieve groeten uit Nijmegem.